Google се отказа от таблетите Pixel

0
390

Уеб изданието Business Insider съобщи, че Google е решил да се откаже от разработването и производството на фирмените таблети Pixel. Тази седмица няколко десетки служители от екипа Create, който се занимава с таблетите и лаптопите, са били прехвърлени на друга работа към други проекти на Alphabet и Google.

Порталът съобщава, че вече проектираните устройства ще бъдат произведени и се очаква да излязат на пазара в края на тази или най-късно началото на следващата година. Нови модели няма да се разработват. Business Insider предполага, че Google ще се фокусира върху смартфоните Pixel и устройствата от серията Google Home.

Google Slate е оборудван с 12,3-инчов LTPS дисплей (low-temp Polycrystalline Silicon) с резолюция 3000 х 2000 пиксела, съотношение на страните 3:2 и яркост 400 cd/m2. Налични са 4 GВ RAM (възможни са варианти с 8 и 16 GВ), 32 GB SSD (до 256 GВ) и Intel процесори. Поставени са скенер за пръстови отпечатъци, стерео говорители и USB Type-C порт. Цената на таблета в САЩ за началната конфигурация е $599. Предлагат се външна клавиатура с цена $199 и стилус с цена $99.

Освен това, миналата година се появи информация, че Google работи върху смарт часовника Pixel Watch, който ще оглави нова серия устройства за носене. Интернет гигантът възнамерява по-активно да се заеме с развитието на мобилната операционна система Wear OS, която ще се използва в смарт часовниците на Google.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за