Google Glass няма да сложи край на живота на смартфоните

0
35


Изглежда в днешно време всеки има мнение за Google Glass. Устройството безспорно привлича потребителския интерес, но нагласите на хората към продукта на Google остават разнообразни. Днес обаче в Сан Франциско един човек с по-специално отношение към въпроса изрази мнението си за Google Glass и за бъдещето на технологиите.

Става въпрос за Бабак Парвиз – бившият директор на отдела Google X, който е отговорен за създаването на популярните очила. Парвиз заемаше позицията в Google до преди месец, когато на негово място бе назначен Айви Рос. ИТ експертът обаче бе в основата на създаването на популярните очила.

Според Парвиз Google Glass безспорно е част от технологичния прогрес на света, но това далеч не означава, че новото устройство ще бележи края на смартфоните. Статистиката показва, че все повече хора се отдръпват от персоналните компютри в полза на таблетите и смартфоните, но директорът на Google X не смята, че специалните очила ще са следващата платформа, която да измести своите предшественици.

„Google Glass е един от отговорите на този въпрос“ споделя той. „Това обаче не означава, че е единственият отговор.“

Google официално обяви устройството през 2012 г., а впоследствие бавно започна и неговото разпространяване. От тогава насам обаче компанията се сблъска с немалко проблеми именно заради Google Glass. На места в Съединените американски щати очилата дори бяха твърдо забранени. Парвиз обаче остава убеден в бъдещия успех на Google Glass.

„Моето предположение е, че в следващите 15 години ще има хора по улиците, които се разхождат с устройството на глава“ заяви ИТ специалистът.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари