Още през октомври, в базата данни на Geekbench се появи загадъчно устройство на Google, наречено „Rammus“ (най-вероятно кодовото име). То е снабдено с процесор Intel Core M3, което накара всички да повярват, че това е таблет от калибъра на Pixel Slate. Колкото и да е странно, тестовото устройство е посочено като работещо под управлението на Android 7 Nougat (когато най-новата версия е Android 9 Pie). Още по-любопитно — Pixel Slate ще бъде пуснат съвсем скоро, така че защо Google тества още един такъв прототип?

Предполагаше се, че това може да бъде стар прототип, който по някакъв начин е попаднал в Geekbench. Rammus обаче никъде не се е появявал и До днес.

Сега обаче в Geekbench се появиха две версии на Google Rammus — едната е получила същия стар Core M3, а другият — много по-мощния процесор Intel Core i7 с тактова честота от 4,2 Ghz. Учудващото е, че и двата модела работят под управлението на Android 9 Pie.

Защо машини с хардуер, предназначен за ноутбуци, получават мобилен софтуер, когато таблетите Pixel Slate и лаптопите Pixelbook работят с Chrome OS? Всичко това навежда на мисълта, че тези прототипи са предназначени за пускане на Fuchsia OS.

Слуховете за новата операционна система на Google се появиха отдавна. Към момента ние я знаем под името Fuchsia и това вероятно е комбинацията от Chrome OS и Android. С една дума — това е операционна система, която може да работи в настолна среда за ноутбуци или хибриден таблет и правилно да се мащабира на екраните на смартфоните. Освен това, тя ще е напълно съвместима с всяко Android-приложение.

Съобщава се, че в дългосрочен план, Fuchsia напълно ще замени Android-смартфоните, като предоставя на потребителите единна операционна система за смартфони, таблети и ноутбуци. Този опит на Google е много подобен на Windows 10 и неговата мобилна версия, която искаха да реализират от Microsoft. Но компанията се оттегли от пазара на мобилните телефони, преди да успее да постигне успех в бизнеса.

Google омаловажиха слуховете за Fuchsia OS, заявявайки, че не е решено дали тя ще замени Android или не, а просто работи върху операционна система, която тества. Но това не е малък тест — екип от над 100 души работят усърдно над новия софтуер.

Да се върнем към тестовете, които видяхме. Android устройството с Intel Core i7 и 8GB оперативна памет изглежда подозрително. Едно и също кодово име, което работи с различни версии на Android, изглежда още по-странно. Може ли Rammus да се превърне в място за тестване на Google Fuchsia? Това би обяснило, защо той работи с различни версии на Android. Google може да планира първото устройство да е с Fuchsia, което ще бъде хибриден ноутбук и таблет, като Pixel Slate.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари