fbpx
0 C
София

GPU Arm архитектурата от следващо поколение ще има двойно по-висока производителност

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

По време на събитието Arm Limited DevSummit компанията ARM съобщи нови данни за своите графични ускорители от следващо поколение. Според тази информация, новите решения трябва да излязат през 2022 година и ще осигурят двойно по-голяма производителност в сравнение със сегашните ускорители Arm Mali-G710 при FP32 изчисленията. Ако бъде сравнена скоростта с GPU Arm от 2018 година, новият графичен процесор на ARM ще предложи почти пет пъти по-голяма производителност.

Директорът на направлението Technology for the ML Business Ян Брад демонстрира скоростта на изпълнение на алгоритми за машинно обучение с използване на новите технологии на ARM. Архитектурата на графичните ускорители от следващо поколение ще даде възможност за изпълняване на FP32 изчисленията 4,7 пъти по-бързо в сравнение с графичното ядро Mali-G76.

Засега няма информация какво влияние ще окажат новите технически характеристики на  FP32 ML производителността върху игрите и върху консумацията на електрическа енергия. ARM само отбеляза, че GPU Arm Mali G-710 предлага с 35% по-висока производителност в алгоритмите с машинно обучение и с 20% по-висока графична производителност в сравнение с Mali-G78.

Компанията отбеляза, че ARM използва комплексен подход и не се занимава само с грубото увеличаване мощността на своите графични ускорители. Компанията не само добавя нови инструкции и подобрява своя хардуер, но и предоставя програмно осигуряване, софтуерни инструменти и нови програмни библиотеки.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Пичагата
Пичагата
1 месец

Пичое, пичое, пичое пичоеее! Тая вечер пристигнаха! M1-чки Max, max-аутнати! Отивам в офиса, не ми пука колко е часа! Ще пиша ревю после 😀 – RISCV FTWWW!!!!

Mr. Robot
Mr. Robot
Отговор на  Пичагата
1 месец

M1 ползват ARM архитектурата, не знам къде видя RiscV?

Мъръ ръбъб
Мъръ ръбъб
Отговор на  Mr. Robot
1 месец

Не ввеееее, леййййймммм! Riscv-то сега, ще е бъдещето, защото 99.9999999% съшата схемица, обаче ше е опън сорсец и ще стане мазало .. нали си там хакер макеер – усети са и ти малко ..

Нови ревюта

Подобни новини