HacBook Elite: лаптоп с macOS и цена една трета от цената на MacBook

5
98

HacBook Elite е лаптоп, който е изцяло съвместим с операционната система macOS (без използване на емулация) и с технически характеристики аналогични на базовата конфигурация на MacBook, но с цена едва $329.

 

Лаптопът HacBook Elite е поставен в обновен корпус на лаптоп от Hewlett Packard и с изключение на дисплея – 14 инчов с резолюция 1600х900 пиксела, техническите параметри са аналогични на MacBook Pro, произвеждан през 2013 година.

Лаптопът поддържа двойно зареждане на операционните системи Windows и macOS, като macOS се зарежда за 15 секунди. Но за разлика от MacBook, предлаганият HacBook Elite позволява ъпгрейд на основните компоненти.

 

В спецификациите на HacBook Elite се казва, че е използван процесор Intel i5 Sandy Bridge, възможно е поставянето на до 8 GB оперативна памет, максимум до 1 TB дисково пространство, наличен е Wi-Fi 802.11 a/b/g/n модул за безжична връзка.

 

Предварителните поръчки за закупуването на HacBook Elite могат да бъдат направени в уеб-сайта на производителя hacbook.com, но не се знае докога ще продължи всичко това, понеже Apple забранява инсталирането на macOS върху чужди външни компютри и може да подаде съдебен иск срещу производителя за нарушаване условията на ползване на тази операционна система.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари