4.5 C
София

Halo: кварцов часовник с орязан Android OS

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.
Както е посочено от самия производител, Halo – това е първият „умен“ аналогов часовник. Той съчетава в себе си механична (кварцова) основа и електронен интерфейс със сензорен дисплей и софтуерни добавки от силно орязаната версия на операционната система Android.

При изключен дисплей, потребителят може да види познатия механичен циферблат със стрелки и деления, а при натискане на бутон върху кръглото защитно стъкло се появява интерфейса за достъп до различните уведомления, текстови съобщения, имейли, времето, акции и други данни.

Сред основните особености на Halo – това е автономията му. Според представители на Lonshine Technologies, при изключен дисплей, часовникът може да работи в продължение на три години. Колко е продължителността на работа при интензивна употреба на устройството – няма данни. В момента се разработват две версии на Halo: с дебел и тънък корпус, които ще се различават помежду си и по капацитета на батериите.

Голям анонс на устройството няма да има, а компанията е направила мини-анонс с цел привличане на инвеститори и партньори. Ако не се намери финансиране, пускането на часовника ще се състои скоро. Цената на Halo ще бъде около $ 300.

Самата идея за обединяване на кварцов механизъм с програмна платформа не е нова. Подобни часовници и по-рано са били показвани от няколко компании. Всички те използват прозрачни дисплеи, които в неактивен режим просто изпълняват ролята на обикновено стъкло за хронограф. Най-видният представител на тези хибриди е часовникът Kairos.
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини