Haswell отново е тук: Intel се отказва от спиране на 22nm Pentium процесорите

5
1226
На няколко пъти в последните години става ясно, че най-големият производител на процесори всъщност не е достатъчно голям. Проблемите на Intel с 14nm производствения процес разстроиха работата на компанията в последните две години.

Тя реши да премине към подобрения 10nm процес, който се оказа провал. Имаше редица извинения и редица „решения“, но в крайна сметка пазарът бе повлиян негативно. Много производители започнаха да гледат към AMD. От Intel пък решиха да се обърнат към Samsung и TSMC за помощ, за да има достатъчно от старите им процесори на пазара.

Сега идва нов ход

Intel официално се отказа от слагането на края на живота на Penitum G3420 чипа, който е от поколението Haswell (22nm). Решението беше взето преди около седмица. Двуядреният процесор от 2013 ще продължи да се произвежда нормално.

Изпратени са запитвания към Intel какво ще се случи с другите Haswell продукти. Към момента те са отбелязани като налични и като цяло се стигна до спирането само на Pentium G3420 – поне официално.

Компанията сочи, че е взела ново решение за пътя, по който ще върви. Зад кулисите се говори, че отново промяната в курса е свързана с 14nm проблемите. Има вариант и процесорът да е спрян по стандартна процедура и в един момент някой ръководител е осъзнал, че все още има нужда от него.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Fake News
Fake News

Ако искат и на 45nm да се върнат. 🙂

Илиев И.
Илиев И.

Работя на DELL optiplex 745 с процесор INTEL D 945 на 65 nm технология!Супер доволен съм!

Скитника Евреин
Скитника Евреин

Ми то, някой може да си е доволен и от пентиум 3 , ама света върви напред и се развива !

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

И аз съм доволен от Pentium, PII, PIII, AMD K6, Pentium Pro, Athlon XP и доста други, ама кво от това, морално са остарели…

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Ми да да си ползват и 22nm, 32nm, 45nm а що не и 65nm, AMD ще са толкова напреде, че тия некадърни неграмотници няма да ги стигнат скоро време с тия мaлoyмни решения, явно в интел работят само имбецили…