Hewlett-Packard предложи на геймърите стилния ноутбук HP Omen

0
64
Hewlett-Packard принципно не проявява интерес към игровия сектор, обръщайки повече внимание на корпоративния и потребителски пазар. В тази връзка доста неочаквано се появи прес-съобщение от американския производител, посветено на нов фирмен геймърски лаптоп. Моделът, носи дяволски маркетинговото име HP Omen, отличаващ се не само с мощен хардуер, но и със страхотен стилен дизайн.

Производителят се е постарал да направи творението си тънко, колкото е възможно, и той е успял, тъй като устройството е с дебелина само 19,9 мм, което за игрово решение е отличен показател. Освен подчертания тънък профил, лаптопът HP Omen се характеризира и с остри скосени ръбове.

Ноутбукът е в матово черен цвят, осветен буквално отвсякъде с червено LED-осветление, като тук дори е предвидена и подсветка за клавиатурата. Аудио-системата е представлявана от двойка високоговорители, производство на BeatsAudio, а екранът е 15,6-инчов IPS с резолюция 1920 х 1080 пиксела с поддръжка на сензорно въвеждане.

Ноутбукът HP Omen използва четириядрения чип Intel Core i7-4710HQ (2,5/3,5 GHz), 8 GB оперативна DDR3-1600 памет и SSD с обем 512 GB (в зависимост от модела). Графичната подсистема е GeForce GTX 860 на 2 или 4 GB, като при минимално натоварване се използва интегрираното в процесора видеоядро Intel HD Graphics 4600.

Моделът се предлага с предварително инсталирана операционна система Microsoft Windows 8.1. За базовата конфигурация, потребителят ще трябва да плати 1500 щатски долара.
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари