Hitachi предлага електронен измервател на щастието

1
19

Hitachi разработи ново носимо устройство, което може да дава на работодателите информация за емоционалното състояние на служителите.

Wall Street Journal съобщи, че новото устройство е подходящо за измерване емоционалното състояние на група служители в конкретен офис, като за тази цел те трябва да носят или да закрепят върху дрехите си този „измервател на щастието“ – малко електронно устройство с размер колкото банкова карта.

Приборът е оборудван с акселерометър и регистрира най-различни движения – ходене, набиране на текст чрез клавиатурата, ставането, сядането, наклоняването на главата и много други. Измерването се осъществява 50 пъти в секунда. Данните се изпращат в електронния облак на Hitachi, където се обработват чрез специални алгоритми. Анализират се активността на служителя, и въз основа на неговите физиологични параметри се определя неговото емоционално състояние и по този начин работодателят може да разбере настроението на всеки подчинен.

Според многобройни изследвания, продуктивността на служителите и работниците силно зависи от тяхното емоционално състояние. Hitachi счита, че новите устройства могат по-бързо да подобрят условията на труд.

Новите уреди се предлагат безплатно, но трябва да се заплаща за използването на електронния облак – 100 хиляди японски йени ($840) годишно.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ined
ined

Мда, служителя който не се кланя достатъчно енергично ще бъде сменен с някой „по-щастлив“