Телевизорът HONOR Vision e първият продукт, работещ с новата HarmonyOS на Huawei

13
2396

В рамките на тазгодишното издание на конференцията за разработчици Huawei Developer Conference (HDC), HONOR представи официално изцяло нова категория продукти – серията умни екрани HONOR Vision.

Устройството е първият смарт екран на бранда HONOR и на практика е първият продукт, използващ HarmonyOS операционната система, представена преди дни от Huawei. Екранът е снабден с три интелигентни чипсета, собствена разработка на Huawei – чипсет Honghu 818 Intelligent Display, чипсет AI Camera NPU и флагмански Wi-Fi чипсет.

„HONOR Vision не е просто телевизор във формата, в който го познаваме. Със своите иновации HONOR „Sharp Tech“ той отваря нова страница в бъдещето развитие на телевизията. HONOR Vision ще играе ключова роля в интелигентния семеен живот в бъдеще. Той е не само център за домашно забавление, но и център за споделяне на информация, център за управление и център за взаимодействие с много устройства.“, заяви г-н Джордж Джао, президент на HONOR.

Ето и малко повече подробности за модела

Първият в света интелигентен екран, оборудван със самостоятелно разработената операционна система HarmonyOS на Huawei

По време на HDC, Huawei представи HarmonyOS – нова, базирана на микроядра, операционна система, създадена да осигури споделено потребителско изживяване за всички устройства и потребителски сценарии. HarmonyOS ще бъде оптимизирана и постепенно въведена в смарт устройства на марката, включително умни часовници, умни екрани, автомобилни системи и умни високоговорители. HarmonyOS ще бъде пусната като платформа с отворен код в цял свят, за да насърчи употребата ѝ.

В епоха, в която потребителите изискват холистично интелигентно изживяване по всяко време на всички устройства, е важно да разполагате с операционна система с подобрени възможности за взаимосвързаност. Според г-н Ричард Ю, изпълнителен директор на подразделението за потребителски продукти на Huawei, иновативната HarmonyOS на Huawei поддържа всички потребителски сценарии на широк спектър от устройства и платформи, за да предостави отлично потребителско изживяване с ниска латентност и висока сигурност. Сред интелигентните устройства, показани на HDC, HONOR Vision е първият смарт продукт, оборудван с HarmonyOS.

Три синхронизирани чипсета: Honghu 818, AI NPU и флагмански Wi-Fi чипсет

HONOR Vision обединява редица иновативни технологии, за да предостави на потребителите интелигентно екранно изживяване.

Интелигентен дисплей чипсет Honghu 818

Като най-новият смарт дисплей чипсет, предлаган в световен мащаб, Honghu 818 идва с „вълшебна“ машина за имиджова обработка. Снабден е със седем модерни технологии за обработка на изображения, включително оценка на движението и компенсация на движението (MEMC), HDR, супер разделителна способност (SR), намаляване на шума (NR), динамично подобряване на контраста (DCI), автоматично управление на цветовете (ACM) и локално затъмняване (LD), чипсетът Honghu 818 подобрява и оптимизира резолюцията, контраста и цветовите характеристики на изображението чрез множество алгоритми. Осемядреният процесор може да се справи с обработка на огромни изображения на големи екрани и да изпълнява много задачи едновременно. MEMC също е в състояние да предоставя изображения с висока резолюция, превъзходно качество на звука и гласово взаимодействие от далечно разстояние. Коефициентът на използване на честотната лента на процесора превъзхожда останалите на пазара средно с над 50%.

AI Camera NPU чипсет

Друга иновация е интелигентната pop-up AI камера (изскачаща камера с изкуствен интелект), оборудвана със специален чипсет HiSilicon Hi3516DV300 NPU, която е с топ AI възможности, включително разпознаване на лица, проследяване на движения на тялото и разпознаване на пози. Изскачащият дизайн на камерата осигурява интелигентно и сигурно потребителско изживяване, като камерата се накланя с 10 градуса надолу, когато екранът се монтира на стена, и се скрива автоматично зад екрана, когато не се използва.

Флагмански WiFi чипсет

HONOR Vision е оборудван с флагмански Wi-Fi чипсет – HiSilicon Hi1103. Като първият в света чипсет, поддържащ честота от 160MHz със скорост на изтегляне до 1,7 Gbps, чипсетът е 1,7 пъти по-бърз от средните стойности за индустрията, което позволява плавно и по-стабилно възпроизвеждане на видеа, особено при 4K HD клипове. Освен това той поддържа 2.4G/5GHz двойна честотна оптимизация. Докато 2.4GHz Wi-Fi осигурява по-силен Wi-Fi сигнал и по-широк обхват, 5GHz Wi-Fi дава възможност за по-бързи интернет скорости и по-малко забавяне в мрежата, предлагайки оптимизирана връзка при различни обстоятелства.

HONOR Vision: Трансформация на телевизионното бъдеще

HONOR Vision ще играе по-ключова роля в интелигентния дом. Излизайки извън рамките на център за домашно развлечение, HONOR Vision служи и като център за споделяне на информация, център за управление и център за взаимодействие с много устройства.

Център за домашно забавление

HONOR Vision предлага изключително аудио и видео изживяване. Той идва с библиотека със съдържание от Huawei Video и редица други платформи, предлагайки един голям магазин за телевизионни сериали, разнообразни шоу програми, филми, музика, анимация и други.

Център за споделяне на информация

Интелигентният дисплей на HONOR Vision е оборудван с функцията Family Note, позволяваща на потребителите да прехвърлят 600MB изображения между смартфона си и екрана чрез Huawei Share само за 20 секунди – 100 пъти по-бързо от прехвърлянето чрез Bluetooth.

Център за контрол и управление

Huawei и HONOR се посвещават на това да създадат HiLink, отворена екосистема за интелигентния дом. Платформата, както и технологията ще бъдат достъпни за други доставчици на продукти за умен дом, което ще позволи на потребителите да свързват заедно предпочитаните от тях устройства за умен дом.

Център за взаимодействие с много устройства

Интелигентният дисплей на HONOR Vision използва функцията HONOR Magic-link, която позволява на потребителите да използват своя смартфон или таблет за търсене на програми, промяна на настройките и други. Също така позволява на потребителите да синхронизират съдържанието, което въвеждат на техния смартфон или таблет с това на дисплея на HONOR Vision. Използвайки тази функция, потребителите могат също така да свързват и прожектират файлове, без да изтеглят каквито и да било приложения на смартфона или смарт екрана.

Просто кликнете, за да активирате NFC и да се насладите на 1080P HDR съдържание за гледане. С ултра ниска латентност от 100ms, потребителите могат да свържат устройства с HONOR Vision в рамките на две секунди. Потребителите също могат да преминават безпроблемно между режим Miracast и режим DLNA, когато гледат видеоклипове, разглеждат снимки или играят.

Превъзходен дизайн за превъзходен екран

Серията HONOR Vision ще се предлага в две версииHONOR Vision и HONOR Vision PRO. И двата модела разполагат с 55-инчов 4K HDR дисплей. Благодарение на Full-View дизайна без рамки от три страни, потребителите могат да се насладят на съотношение между екран и тяло до 94%. Умният екран има 6,9 мм метална рамка отпред и дизайн с диамантени мотиви на гърба, като поддържа интелигентна мека светлина и режим за комфорт на очите, сертифициран от ТЮФ Рейнланд. Стандартната версия HONOR Vision включва 2GB + 16GB памет, а HONOR Vision PRO – 2GB + 32GB, и ще се предлагат първо в Китай на цени съответно от 3799 юана и 4799 юана.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари