HP изтегля от пазара 78 500 лаптоп батерии, които представляват риск за потребителите. Това обявиха от Комисията по безопасност на потребителските продукти на САЩ, а причината за това са множество доклади, които са получили за прегряване, стопяване, прогаряне, един доклад за причинена физическа вреда на собственика, както и два доклада за нанесена имуществена щета, предава CNET.

В началото на миналата година Hewlett-Packard идентифицираха 50 000 лаптопа с подобни проблеми. Настоящето изтегляне на батериите е било обявено още през януари, но новината се появява едва сега от страна на комисията, поради това, че началото на изтеглянето е съвпаднало с временното спиране на работа на американското правителство.

Още през януари, HP са изготвили специален сайт, на който бива посочено кои батерии и модели компютри са засегнати. Става дума за лаптопи, продавани между април 2015 и април 2018: HP ProBooks (64x G2 and G3 series, 65x G2 and G3 series, 4xx G4 series); HPx360 (310 G2); HP Pavilion x360 11-inch Notebook PC и HP 11 Notebook PC. Батериите, продавани в този период като аксесоари или заменяеми батерии за следните лаптопи също подлежат на изтегляне: мобилните станции HP ZBook Studio G4, HP ProBook 4xx G5 сериите, HP Envy 15 и HP Mobile Thin Clients (mt21, mt22 и mt31). HP пишат, че много от тези батерии трябва да бъдат заменени от специалист, тъй като са несменяеми по стандартните начини.

Заедно с това, компанията обяви, че са издали обновление за BIOS-a на засегнатите лаптопи. Въпросното обновление поставя батерията в режим Battery Safety Mode, така че машините да могат да се използват без батериите – само на зарядно.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
It Lump3nИво Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иво
Иво

Затова никога не гледам тази марка Лаптопи, още преди 10 години пак така имаха същите проблеми с други модели. Имаше много статии за това. Който следи и чете знае.

It Lump3n
It Lump3n

Това са лаптопите с най-много брак и дефекти. Особено бюджетния клас, там е страшна греда… просто нямам думи. Във високия клас, бизнес серията е добре. Но.. лично аз, страня от тази марка стоически.