HP изтегля от пазара цяла серия цифрови фотоапарати

10
1

Hewlett-Packard ще спре от производство и ще изтегли от пазара повече от половин милион цифрови фотоапарати Photosmart R707 заради дефектен фърмуер, причиняващ прегряване на батерията.

От компанията разбрали за проблема, когато потребител им съобщил, че апаратът му се самозапалил докато бил включен да се зарежда. Според клиента пламъци обгърнали устройството, а стаята му се изпълнила с дим.

Причината за проблема е грешка във фърмуера, която се проявява при зареждане на батерията на устройството. От НР съобщиха, че грешката се появява само при опит да се заредят незареждаеми батерии. Резултатът е прегряване на батерията и избухването й в пламъци.

Компанията веднага реагира и пусна кръпка за фърмуера, която потребителите свободно могат да изтеглят и инсталират на фотоапаратите си. Ако сте притежатели на Photosmart R707, можете да свалите жизненонеобходимата кръпка за дефектния фърмуер тук.
Компанията ще изтегли от пазара 679 хиляди устройства, 224 хиляди от които са продадени в Съединените щати.

Източник: pcworld.bg

10x to cyberzorro

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
3 Автори на коментарите
Spiderm@nExhumatorFixt00lrewind Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Spiderm@n
Spiderm@n

Ахаааааааааааааааа, значи ето защо ми се наду акумолатоът на апарата, ама аз го ъпдейтвах преди 2 седмици фърмуеъра, иначе беше бая старичък. Е ако пишеше и коя версия щеше да е добре :).

Exhumator
Exhumator

Цитат:


От НР съобщиха, че грешката се появява само при опит да се заредят незареждаеми батерии.


Ти от тези, дето се опитват да зареждат незареждаеми батерии ли си?!? Следващия път пробвай с акумУлаторни.

Spiderm@n
Spiderm@n

Ами апарата си има акумолатор в комплекта, обаче той се наду и изкарва по-малко. Няма значение, ъпдейтнах си firmware-а 🙂

Fixt00l
Fixt00l

Ахахахах,тия паляци пак се изложиха и за пореден път показах на света,че не стават за нищо!И с лаптопите им имаше подобен проблем!Техните продукти винаги са в дъното на тестовете хахаха

rewind
rewind

трябва да си доста ограничен, след като с главни букви пише на алкалните батерии какво трябва и не трябва да се прави с тях..

Fixt00l
Fixt00l

Я сега да обясниш на другите,като си толкова нападателен,защо не трябва да се опитва човек да зареди алкални батерии.Намери на кого да спориш за батерии…

rewind
rewind

Fix 🙂 не се отнасяше за тебе, а по принцип ама както и да е… не трябва защото си пише – хората не пишат к’вото и да е по батериите ей така за да има шарени надписи по тях… ето първата която хващам под ръка и чета на нея: „WARNING: DO NOT DISPOSE OF IN FIRE, RECHARGE, PUT IN BACKWARDS, MIX WITH USED OR OTHER BATTERY TYPES! MAY EXPLODE OR LEAK AND CAUSE PERSONAL INJURY“ колкото и да съм назад с материяла около батериите /а не съм/ от малък знам, че алкална батерия НЕ ТРЯБВА да се зарежда, щото стават… Виж още »

Fixt00l
Fixt00l

Моите извинения,пич,не съм те разбрал :beer: Алкалните батерии могат да бъдат зареждани до 7 пъти,после се пукат и текат.Това се получава от факта,че при зареждане алкалните батерии отделят водород.Зареждал съм всякакви,освен на Duracell-те почти не стават.

Spiderm@n
Spiderm@n

Хаха, а в книжката по случай батериите пише че има 2 вида които стават. Едните са стандартния HP R07 Li-Ion акумолатор, а другите са Duracell някакви си, не им помня номера (щото несъм се надявал много да намеря такива, пък и не ми трябват). И все пак да те светна, че HP се водят за едни от най-добрите принтери, а компанията е доста стара (до колкото помня от преди самите компютри). Освен това, не мисли че само те имат проблеми с батериите, това че те са го обявили и правят нещо по върпоса е по-добре, от колкото да те зарежат… Виж още »

rewind
rewind

то нищо не се прави от тях като се замислиш… те са ОЕМ производител..
Като техни продукти съм бил притежател единствено на един Вектра workstation със рамбус и не мога да претендирам за висока акуратност относно него като изключим изключителната му производителност и ГРОБНА тишина, но за услугата support съм повече от убеден, че е на ниво… просто познавам човек работещ в техен оторизиран сервиз и знам, че не се поплюва относно поддръжка… все пак говорим за корпорация, чието име е доста сериозно на компютърния пазар….