HP изтегля 162 хиляди батерии за лаптопи заради риск от пожар

0
12

Компанията Hewlett-Packard изтегля от пазара 162 200 литиево-йонни батерии за лаптопи, стана известно от прессъобщение, публикувано на интернет страницата на Комисията по безопасност на потребителските продукти на САЩ (CPSC).

Причината за екстрената мярка е риск от прегряване и запалване на батерията. Дефектът е открит в около пет процента от батериите в лаптопите от сериите HP Pavilion, Compaq Presario, HP и HP Compaq, произведени в периода от юли 2007 до май 2008 година.

Собствениците на лаптопи с марка НР могат сами да проверят на сайта на производителя дали батерията на техния преносим компютър подлежи на смяна. За целта е нужно да се свери номерът на батерията с, указан с щрих код на етикета, с таблицата на сайта на производителя. Ако номерът на батерията съвпада с някой от изброените в таблицата номера, на потребителите се препоръчва незабавно да извадят батерията от лаптопа и да се свържат с компанията.

През 2009 и 2010 година компанията НР веднъж вече изтегля батерии за лаптопи от тези серии, но през последната година фирмата е получила от своите клиенти нови съобщения за случаи на запалвания и сега, базирайки се на тях, разширява списъка с модели, оборудвани с пожароопасните батерии.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за