Преди година гръмна скандалът с принтерите на Hewlett Packard, които на 13 септември 2016 година отказаха да работят с неоригинални касетки и тонери. Под натиска на общественото мнение HP призна, че е действал преднамерено и направи крачка назад, като предложи обновяване на фърмуера, което даде възможност за използване на най-различни консумативи.

Сега историята се повтаря. Изведнъж, голям брой потребители едновременно започнаха да се оплакват, че минимум 34 модела от фамилиите HP OfficeJet и OfficeJet Pro отказват да работят с външни касетки, въпреки че преди това не е имало никакви проблеми. Причината за всичко това е излязлото наскоро обновяване на фърмуера, активиращо функцията Dynamic Security. След неговото инсталиране започва да се изписва съобщение, че касетката е повредена и трябва да се замени. Но при използване на оригинални консумативи, няма никакви съобщения.

За да не се повтаря историята от миналата година Hewlett Packard веднага качи в своята уеб-страница за техническа поддръжка обновяване на фърмуера, което изключва функцията Dynamic Security и използването на неоригинални касетки става възможно. Ето и списъка със засегнатите принтери, престанали да работят с външни консумативи:


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари