HP представи ноутбука Pavilion dm1 с нов дизайн и платформата Intel ULV

0
27

Компанията HP представи второто поколение на своя ултра-портативен 11.6″ ноутбук Pavilion dm1. По-рано този модел беше базиран на двуядрения Fusion-процесор AMD Brazos E-350, а сега наред с обновения дизайн, компютърът получи варианти за комплектоване с чиповете E-300 или Е-450, както и с платформата Intel ULV с процесор Core i3.

Сравнение на стария и новия модел ноутбук Pavilion dm1

Стойността на AMD-версията започва от $ 400, а началната цена на Intel-решението е $ 600. Разликата от 1,5 пъти се дължи на факта, че последните са оборудвани с външно оптично устройство и се отличават с поддръжката на различни технологии за възпроизвеждане на висококачествен звука Beats Audio. По отношение на общата производителност, нека се има предвид, че AMD процесорите отстъпват на конкурентите си по мощност, но са по-напред при обработката на графичните данни, което се дължащи на по-съвършеното видео-ядро. В останалите си характеристики, устройствата са много подобни на по-старите модели.

Външно, ноутбуковете изглеждат по-солидни, в затворено положение всички части са обединени в една монолитна конструкция, което е особено забележимо при поглед от страни: фиксирани панти на екрана, вградени в основната част на корпуса. Пластмасовите материали съвпадат по-добре помежду си и защитават устройствата от пръстови отпечатъци. При по-детайлно сравнение, може да бъдат открити редица положителни промени. Например, компанията е решила да се откаже от сензорните бутони на тъчпада – вместо тях е използвана комбинация от хардуерни бутони и сензорни панели.

Версията с черно-матов цвят ще бъде пусната в продажба на 30 октомври, а вариантът с гланцирано изпълнение ще бъде достъпен на 21 септември.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за