HP разработи технология за безжично предаване на Full HD съдържание

3
8

Компанията HP съобщи за достъпността на технологията Wireless TV Connect, която е предназначена за организацията на безжично потоково предаване на мултимедийно съдържание във Full HD резолюция 1080p.

Предаването може да се осъществи от ноутбук на телевизор или на домашния развлекателен център, без да е необходимо използването на съединителни кабели. За организацията на безжичното предаване на съдържанието, потребителят е необходимо да свърже един адаптер към ноутбука си чрез HDMI порт, а вторият адаптер към телевизора, чрез същия HDMI интерфейс. Захранването на самия адаптер се осъществява от USB порта на ноутбука. По информация на компанията HP, такова предаване се осъществява без значителни закъснения, а така също за използването на адаптера не е необходимо инсталирането на каквото и да било софтуерно приложение. Новият адаптер за безжично предаване на мултимедийно съдържание позволява защитено предаване на съдържание и от дискове Blu-ray и DVD. Тук е моментът да отбележим, че подобна технология не е първата, което се доказва с факта, че преди време компанията Intel показа подобна технология.

Устройствата Wireless TV Connect ще бъдат достъпни в САЩ през следващите месеци за цена от $200.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
Q-techkrabor53 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Q-tech
Q-tech

То технологията не е проблема, а цената. Подобни решения (макар и не за Blu-ray) има от години насам но и досега си остават неоправдано скъпи…

krabor53
krabor53

:clap:

krabor53
krabor53

:clap: