HP ще покаже планшет с webOS до края на финансовата година

0
69

Наскоро се появи информация, че HP ще пусне планшети на базата на webOS през тази година, потвърдена от официален представител на компанията, съобщи DigiTimes.

Президентът на тайванското подразделение на компанията HP, Monty Wong, разказа на журналистите, че имат намерение да пуснат HP Slate до края на тази финансова година, която ще завърши до октомври 2010 година. Според него, по време на продажбите на устройството, производителят може да предложи много приложения за него.

Да ви напомним, че през април тази година HP придоби Palm за $1.2 милиарда и най-важното условие в дадената сделка за американската компания е станала операционната система webOS. В последствие на това, за кратък период от време HP се отказа да пусне планшета на базата на Microsoft Windows 7, но проектът не се закри, а се премести на друго ниво.

В своето ново прераждане, HP Slate ще получи друга операционна система и най-вероятно платформа. Възможно е да се използва процесор с архитектура ARM, под която webOS вече е оптимизирана. В допълнение, HP планира да използва дадената разработка на Palm и в други продукти, включително принтери. Повече информация за относно използването на мобилната операционна система и продуктите, на които ще се използва, ще се появи през юли, когато ще бъде завършена сделката по придобиването на Palm, отбеляза Вонг.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари