HP, Acer и Lenovo пускат таблети с Windows 8 и чипове на Intel

0
26

HP, Acer и Lenovo са само три от компаниите, които възнамеряват да пуснат на пазара таблети с Windows 8, които ще използват процесори на Intel. Първите две компании са потвърдили, че работят върху такива концепции, а що се отнася до Lenovo – съвсем наскоро в онлайн пространството изтече модел на име ThinkPad Tablet2, който също използва последната SoC технология на Intel – Clover Trail.

Тук трябва да направим уточнение, че въпросните таблети с Windows 8 ще се различни от тези, които ще използват версията Windows RT. Вторите, както вече е ставало ясно много пъти, ще използват ARM чипове. С други думи, те няма да бъдат съвместими с всичкия софтуер, който се предлага за Windows. Таблетите с процесори на Intel обаче ще бъдат.

Още в средата на юли шефът на Intel Пол Отелини беше обещал, че след пускането на Windows 8 (на 26 октомври), на пазара ще се появят поне двайсет таблета, работещи с техни чипове. В допълнение към тях ще бъдат пуснати и модели със техни стандартни процесори. Тези, които ще работят с Clover Trail Atom просто ще се възползват от ниската цена и ниското потребление на енергия на тези процесори.

И накрая, малко детайли за изтеклия таблет на Lenovo. Освен посочения процесор Clover Trail, моделът ще предложи неща като: 10,1-инчов IPS дисплей с резолюция 1366 х 768, тегло от 650 грама, дебелина от 9,8 милиметра и други. Напомняме обаче, че информацията за ThinkPad Tablet 2 не е официално потвърдена от Lenovo.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари