HP Omen X 2S: геймърски лаптоп с два дисплея и видеокарта RTX 2080

4
846

Компанията HP представи своя най-мощен, най-съвършен и скъп геймърски лаптоп от серията Omen – Omen X 2S. Устройството е уникално със своя втори дисплей, поставен над клавиатурата.

HP счита, че допълнителният 6-инчов сензорен екран ще е от полза както за геймърите, така и при ежедневния работен процес. Така например, на него може да бъде изведена температурата и честотата на процесора, FPS и някои други полезни данни по време на геймплея. Този дисплей може да се използва и като комуникационен център, в който да се показват всички съобщения от социалните мрежи, месинджърите и електронната поща. Разбира се, вторият сензорен дисплей може да се използва като тъчпад или като сензорен панел с допълнителни инструменти за Edge, Adobe Photoshop и други програми.

Предлагат се конфигурации на Omen X 2S с 6 или 8-ядрен процесор Intel Core Coffee Lake-H Refresh, включително и Core i9-9980HK с тактова честота 5,0 GHz. Графиката се осигурява от видеокартата GeForce RTX 2080 Max-Q. Използва се леко клокнатата оперативна памет DDR4-3200.

Лаптопът е оборудван с 15,6-инчов дисплей с резолюция 1920х1080 пиксела и кадрова честота 144 Hz. Ще има модел със същата матрица, но с честота на опресняване 240 Hz. Ще има и модел с резолюция 3840х2160 пиксела и честота 90 Hz.

Другата силна страна на новото устройство е охлаждането. Използват се пет широки топлинни тръби и два вентилатора. Термичният интерфейс е течен метал. HP заяви, че новото охлаждане е с 28% по-ефективно в сравнение със стандартните модели.

Глобалните продажби на лаптопа HP Omen X 2S започват в края на месец май. Базовата конфигурация струва $2100. Топ-вариантът достига $5000.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
ГеоргиTechnicalЕбачевkuroyad Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
kuroyad
kuroyad

къф смартфон, кви пет леа…

Ебачев
Ебачев
Technical
Technical

Като всеки лаптоп, когато го сложиш върху маса или някаква повърхност, вентилаторите не могат да дърпат въздух отдолу и лаптопът започва да грее, затова не съм фен на лаптопите.

Георги
Георги

Да ако го сложиш на мокет или на завивка ще грее.