HTC планира да пусне на пазара свой Chromebook

1
28

Компанията HTC планира да пусне на пазара собствен преносим компютър Chromebook, работещ под управлението на операционната система Chrome на корпорацията Google. Рискът от въпросното начинание е доста висок, тъй като резултатите от продажбите на аналогичните устройства, произвеждани от конкурентите Acer и Samsung, съвсем не са от най-добрите.

Основна особеност на новия продукт е комбинацията от две операционни системи на Google в него – Android и Chrome OS. Въпреки това, все още остава неясно как ще работи Chromebook – с двойно зареждане на ОС или по друг начин. Засега е известно само, че разработваният „хромбук“ е устройство използвано за достъп до интернет, което ще заема междинната ниша между нетбуците и таблетите.

За друго от предимствата на HTC Chromebook може да се счита операционната система Chrome OS на базата на чипсети ARM, а не на консумиращите повече електроенергия процесори на Intel, което ще бъде от очевидна полза, тъй като ще осигурява по-продължително време за автономна работа на устройството.

Ориентировъчната прогнозна цена на преносимия компютър HTC Chromebook е 200 щатски долара.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари