Световната организация за интелектуална собственост (World Intellectual Property Organization, WIPO) публикува патентна документация на Huawei. Тя описва ново носимо устройство — „умен“ часовник с разширена функционалност.

Устройството се предлага дори и с игрови функции. В качеството на контролер ще се използва специалната каишка със сензорни зони.

Часовникът ще получи набор от сензори, които обикновено се използват във фитнес трекерите. Това са в частност акселерометър и жироскоп. По този начин, джаджата ще може да разпознава жестовете и да оценява собствената си ориентация в пространството.

Патентната документация описва също и това, че часовникът на Huawei ще получи предна камера. Тя ще позволява създаването на селфи-снимки и ще предоставя възможност за комуникация в режим на видео-телефония.

Информация относно възможните срокове за появата на новия смарт-часовник на пазара към момента за съжаление няма.

През февруари стана известно, че Huawei проучва възможността за оборудване на смарт-хронометрите със специален сензорен пръстен около циферблата. Той трябва да бъде разделен на няколко сегмента, докосването на които ще извършва едни или други действия. Освен това, потребителите ще могат да взаимодействат непосредствено с няколко сегмента.

Освен това Huawei разработва технология, която ще позволи на „умния“ часовник да разпознава жестовете на ръката на потребителя и във въздуха в близост до смарт-хронометъра.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари