Huawei представи дънна платка за десктоп компютри с процесорите Kunpeng 920 ARMv8

8
998

Huawei анонсира своя нова дънна платка за десктоп компютри, предназначена за използването на фирмените процесори Kunpeng 920 ARMv8. Тези чипове на Huawei обикновено се използват в сървърната инфраструктура.

Процесорите Kunpeng 920 ARMv8 се произвеждат чрез 7 нанометров технологичен процес. За сървърния сегмент се предлагат модели с до 64 ядра, но сега започнаха продажбите на чипове за десктоп компютри с 2 или 4 процесорни ядра.

Техническите характеристики на дънната платка Kunpeng Desktop Board D920S10 са впечатляващи. Дъното поддържа PCIe 3.0 интерфейса, възможно е инсталирането на до шест SATA III диска и два бързи М.2 SSD. Поддържа се работата на DDR4-2400 оперативната памет с корекция на грешките, работеща в четириканален режим. Платката има Ethernet с поддържа на връзки със скорост до 25 Gb/s. За включване на периферни устройства са предназначени четирите USB Type-C порта и четирите USB 2.0 порта.

В уеб сайта на Huawei се казва, че новото дъно ориентирано предимно към офисни приложения и Linux дистрибуциите.

Новите дънни платки за десктоп компютри и новите потребителски ARM чипове с висока производителност показват, че Huawei има редица варианти за излизане на пазара на десктоп компютрите. Предполага се, че Huawei активно разработва 64-битови приложения за 64-битова ARM архитектура и може да завземе тази пазарна ниша – десктоп компютри с мощни ARM процесори и софтуер, специално създаден и оптимизиран за тези чипове.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Аз-Съм
Аз-Съм

Освен „четириканален режим“ друго впечатляващо не виждам …

The saint
The saint

Мрежата е 25 Gb

Ама
Ама

Могучая Машина. Четириканален за процесор на който да пускаш PacMan и Терис ? И Биоз с Китайско Йероглиф.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

НЕграмотните драскачи на статии от КАЛната дата налагат цензура, на свободната мисъл и реч…..
Ами да ви светна, че има едно нещо наречено свобода на словото кaлтaци………..

Станислав
Станислав

Да не би да бъркаш свободата с неграмотността и заядливостта?

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Рекла грешката на природата, аз и да съм сбъркал нещо, то ти си сбъркан по рождение…

dsaa
dsaa

Ако формата му наистина Г образна, ще има проблем с кутията, особено, ако в един момент се наложи сериозно охлаждане, което повдига др въпроси, кой производител прави такива, за техния сокет? В момента е или Интел или АМД, друг просто няма.

Станислав
Станислав

Просто не са обяснили в статията, че става дума за две дънни платки – квадратната е стандартна за десктоп ползване с име Kunpeng Desktop Board D920S10, а г-образната ми прилича на платка за блейд сървър и се казва Huawei’s S920X00 server motherboard.