14.5 C
София

Huawei представи дънна платка за десктоп компютри с процесорите Kunpeng 920 ARMv8

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Huawei анонсира своя нова дънна платка за десктоп компютри, предназначена за използването на фирмените процесори Kunpeng 920 ARMv8. Тези чипове на Huawei обикновено се използват в сървърната инфраструктура.

Процесорите Kunpeng 920 ARMv8 се произвеждат чрез 7 нанометров технологичен процес. За сървърния сегмент се предлагат модели с до 64 ядра, но сега започнаха продажбите на чипове за десктоп компютри с 2 или 4 процесорни ядра.

Техническите характеристики на дънната платка Kunpeng Desktop Board D920S10 са впечатляващи. Дъното поддържа PCIe 3.0 интерфейса, възможно е инсталирането на до шест SATA III диска и два бързи М.2 SSD. Поддържа се работата на DDR4-2400 оперативната памет с корекция на грешките, работеща в четириканален режим. Платката има Ethernet с поддържа на връзки със скорост до 25 Gb/s. За включване на периферни устройства са предназначени четирите USB Type-C порта и четирите USB 2.0 порта.

В уеб сайта на Huawei се казва, че новото дъно ориентирано предимно към офисни приложения и Linux дистрибуциите.

Новите дънни платки за десктоп компютри и новите потребителски ARM чипове с висока производителност показват, че Huawei има редица варианти за излизане на пазара на десктоп компютрите. Предполага се, че Huawei активно разработва 64-битови приложения за 64-битова ARM архитектура и може да завземе тази пазарна ниша – десктоп компютри с мощни ARM процесори и софтуер, специално създаден и оптимизиран за тези чипове.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини