Huawei MatePad Pro: таблет с 5G, клавиатура, стилус и безжично зареждане

1
824

Huawei официално представи своя нов таблет MatePad Pro. Той прилича на iPad Pro на Apple, но го превъзхожда по всички параметри.

Сред особеностите на новото мобилно устройство са реверсивното зареждане – таблетът може по безжичен път да зарежда друго устройство, съвместимостта с мобилните мрежи от пето поколение, както и възможността за извеждане на дисплея изображението от смартфона.

MatePad Pro безжично се зарежда от Qi съвместимо зарядно с мощност 27 W и може да подава на други устройства енергия с мощност 7,5 W. Това е удобно за зареждането например на безжична клавиатура, която се продава отделно или смартфон, като не е задължително той да бъде модел на Huawei. При напълно заредена батерия времето на автономна работа на таблета е минимум 12 часа. Капацитетът на акумулаторната батерия е 7250 mAh, като пълното зареждане отнема 2,5 часа.

MatePad Pro работи под управлението на операционната система Android, но без вградените онлайн услуги и приложения на Google.

Таблетът е оборудван с 10,8-инчов дисплей с резолюция 2560х1900 пиксела и съотношение на страните 16:10. Контрастът се изразява чрез съотношението 1500:1, като се покриват 96% от NTSC цветовото пространство. Устройството се базира на системата върху чипа Kirin 990. Пиковата яркост на екрана достига 540 кандела на квадратен метър. Дебелината на рамките около екрана е едва 49 мм, като резолюцията на неговата камера е 8 МР. Устройството е тънко едва 7,2 мм и тежи 460 грама.

Подобно на редица таблети на Huawei, MatePad Pro може да показва изображението от екрана на смартфона върху своя дисплей, като може да се използват приложенията инсталирани в смартфона. Свързването на таблета и смартфона става чрез NFC, когато двете мобилни устройства се докосват.

Стилусът се зарежда докато се намира върху магнитното закрепване отстрани на таблета. Производителят съобщи, че 30 секунди зареждане на стилуса са достатъчни да работи в продължение на 10 минути. А 10 минути зареждане са достатъчни за 10 часа работа.

В Европа MatePad Pro с поддръжката на 5G мрежите ще се продава за 799 евро за модела с 8 GB оперативна памет и 256 GB флаш диск, докато версията с 8 плюс 12 GB памет струва 949 евро.

Ще се продава и модификация с поддръжката само на Wi-Fi и Wi-Fi + LTE. Най-опростеният модел ще струва 549 евро (6 GB RAM и 128 GB ROM) или 748 евро (8 GB оперативна памет и 256 GB флаш диск).

Цените на LTE версията са 599 и 699 евро за версиите с 6 и 128 GB памети или 8/256 GB памети.

Аксесоарите за таблета Huawei MatePad Pro ще се продават отделно: 39 евро за калъфа, 99 евро за стилуса M-Pencil и 129 евро за клавиатурата. Продажбите на новите таблети и аксесоари са обявени за месец април тази година.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Faceshit
Faceshit

Може да го превъзхижда по всички параметри, но изостава по най-важният: операционната система!
Андроид не става за чеп за зеле дори!