6.7 C
София

Hynix пуска 30-nm DRAM DDR3 чипове памет

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Корейската компания Hynix Semiconductors, вторият по големина в света производител на чипове, обяви разработването на нови видове графична памет, създадена по нормите на 30-нанометровата технология. От Hynix се надяват, че новите модули ще предизвикат интерес сред производителите и те ще започнат да ги търсят повече, което ще помогне на компанията да увеличи своя пазарен дял.

Днес компанията обяви старта на първите в света 4 GB DRAM-модули динамична DDR3 памет използваща 30-нанометровата технология. Новите чипове са предназначени за високия клас продукти, като медийни сървъри и настолни компютри. В декларация на производителя се казва, че новите чипове ще могат да прехвърлят данни със 70% по-бързо в сравнение с 40 Nm.

Масовото производство на описаните модули памет, от Hynix са планирали за първото тримесечие на 2011 г., като клиентите ще могат да получат готовата продукция към пролетта на 2011 година.

Според компанията, преходът от 50-40-nm чипове на 30-40-nm ще позволи на производителите да намалят собствените си разходи по производството на модули памет.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини