fbpx
7.8 C
София

IBM анонсира инициативата Open Mainframe и представи нови мейнфрейми само за Linux

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Корпорацията IBM и организацията Linux Foundation анонсираха съвместния проект Open Mainframe, в рамките на който е организирано развитието и производството на мейнфрейми за ОС Linux. IBM участва със своята нова фамилия мейнфрейми LinuxONE, характерна преди всичко с това, че работи само под управлението на операционната система Linux. Също така, IBM публикува в открит вид 250 000 реда сорс-код, строго специфичен за използването на ОС Linux в мейнфреймите.

 

IBM подчерта, че започва съвместна работа с Canonical за допълнително Linux-решение, базирано на Ubuntu, което ще допълни предлаганите досега стандартни дистрибуции SUSE и Red Hat.

Корпорацията представи два мейнфрейма – големият сървър LinuxONE Emperor за големи предприятия и LinuxOne Rockhopper за средния бизнес.

LinuxONE се базира на мощния мейнфрейм IBM z13, на който могат да бъдат стартирани до 8000 виртуални машини или хиляди обособени контейнери.

LinuxOne може да работи с популярния свободен софтуер, като например Docker, MongoDB, PostgreSQL, MariaDB, Node.js и Apache Spark. Мотото на новите мощни сървъри е „Linux без граници“. Подчертават се на практика неограничените възможности за мащабиране, както и мълниеносната работа на новите мейнфрейми.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини