fbpx
5 C
София

ICE xPC – таблет, ноутбук, десктоп и ТВ-приставка в едно

Най-четени

На сайта IndieGoGo е представен проектът ICE xPC, представляващ модулен компютър, за производството на който разработчиците възнамеряват да съберат най-малко 300 000 щатски долара.

Основен елемент на ICE xPC е изчислителен блок, сравним по размери със смартфон. Той, според замисъла на създателите му, ще включва x86-съвместим процесор Intel Atom с четири изчислителни ядра, 2 или 4 GB оперативна памет, флаш памет с капацитет от 32 до 128 GB, безжични адаптери Wi-Fi и Bluetooth, камера с поддръжка на 720p-видео, жироскоп и акселерометър. Размерите на модула са 123,8 х 58,6 x 8,8 милиметра, а теглото му е около сто и десет грама.

В допълнение, разработчиците планират в продажба да бъдат пуснати и различни аксесоари за ICE xPC, които ще позволят основният блок да бъде използван като „мозъчен център“ за таблет, ноутбук, десктоп или ТВ-приставка. Така ICE xPad ще представлява уникална докинг станция с отделение за изчислителен модул, оборудвана с 10-инчов сензорен екран с резолюция 1920 x 1080 пиксела, допълнителна памет, акумулаторна батерия и набор от портове. Поставяйки основния модул в тази станция, потребителят ще получи таблет. Допълнително може да бъде свързана и клавиатура, превръщайки комбинацията от аксесоари в ноутбук.

Друг аксесоар е докинг станцията ICE xAdapter. Тя е оборудвана с интерфейс HDMI, няколко USB-порта, Ethernet-конектор и др. Станцията може да бъде свързана към настолен монитор или телевизор. В първия случай потребителят ще получи алтернатива на десктоп от начално ниво, а във втория – замяна на ТВ-приставка с функция за игри.
Предвижда се ICE xPC да работи под управлението на операционните системи Windows 7 или Windows 8. Обмисля се и възможността за производство на версия на устройството с ARM-процесор, управлявано от платформата Android.

Ако чрез краудфъндинг-портала IndieGoGo бъде събрана търсената сума от 300 000 щатски долара, необходими за старта на производството на ICE xPC, устройството ще постъпи в продажба още през юли на ориентировъчната цена от 369 щатски долара.

Предишна новинаOrbit Downloader 4.1.1.19 Final
Следваща новинаSamsung представи Galaxy Tab3 Lite
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини