IFA: Acer е представил официално Aspire S3

1
23

По време на ежегодното международно изложение за потребителска електроника IFA, провеждащо се в Берлин, което през настоящата година е от 2 до 7 септември, Acer е представил Aspire S3 – ултрабук, доставките на който ще започнат през следващия месец и цената му започва от ?799 ($1134).

Броят на лаптопите от типа ултрабук – с висока производителност и много тънки, подобни на линията MacBook Air на Apple, се увеличава, след като Intel предлага нискоенергийни, но високо производителни чипове.

Aspire S3 е с 13,3 инчов HD LED дисплей (превърнал се вече в норма за ултрабуците). Потребителите могат да избират между традиционните HDD устройства или SSD за съхранение на данни.

Процесорът на Aspire S3 е от второ поколение нисковолтажен Core на Intel. Потребителите ще могат да избират между Core i3, i5 и i7.

Шаситата на компютъра са от алуминиево магнезиева сплав.

Компютърът се зарежда от sleep модул за по-малко от две секунди, твърди производителят. Издръжливостта на батерията в sleep модул е повече от 50 дни.

Acer също така за да подобри удобството е премахнал топлите компоненти от дъното на компютъра и от мястото, където се поставят ръцете на потребителя.

Теглото на Aspire S3 е 1,3 кг., а дебелината му е 17 милиметра. Някои модели MacBook Air са с тегло 1,35 кг и дебелина също 17 мм.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Hip-Hop_Blond
Hip-Hop_Blond

Подкрепям Acer с две ръце! Аз имам acer aspire one d260 (в момента пиша от него) много съм довоен от машинката. Те започнаха много зле като марка, но се изидигнаха много бързо, наиситина качествени продукти.