Изминаха почти 10 години, откакто Marvell представи компютър, който да е с размерите на щепсел – това беше вече архаичният Sheevaplug. Сега, родом от Хонконг, идва iLife MP8 Micro PC.

Устройството не е цяла компютърна конфигурация, опакована в три-пинов захранващ щепсел, но се надяваме тя да бъде усъвършенствана скоро. С габаритите си от 50 x 50 x40 мм той е достатъчно малък, че да го включите в контакта и повече никога да не го забележите…

iLife MP8 Micro идва с HDMI донгъл и възможност за свързване на безжична клавиатура и мишка, за да имате напълно неподправено десктоп изживяване.

Лилипут

Въпреки размерите си, iLife MP8 Micro PC всъщност е прилична конфигурация, поне до колкото може да се очаква от устройство с такива размери. Захранва се от процесор Intel Celeron N4100, който е почти толкова бърз, колкото петгодишен процесор Core i5, 4GB RAM памет и 64 GB eMMC място за съхранение – параметрите са достатъчно прилични, за да не затрудняват потребителя в ежедневните дейности.

Опциите за увеличаване на вградената памет включват слот за microSD карта, като освен това, мини компютърът идва и със стандартен HDMI порт, два USB 3.1 порта, аудио конектор и USB Type-C порт, който се използва за осигуряване на захранване. Цените и наличностите все още не са разкрити, но се очаква първите продажби да стартират в платформата Gearbest.

Тези, които следят този пазар, вероятно помнят Quanta Compute Plug, който беше подкрепен от Microsoft преди няколко години, но така и не събра очакваната популярност. През годините видяхме и базирания на Android Sunvell T95P, който беше предназначен за двупиново гнездо.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари