Inno3D представи нова по-ефективна система за охлаждане на видеокартите от ново поколение

1
49

Компанията Inno3D анонсира нова система за въздушно охлаждане, която ще се използва във видеокартите NVIDIA GeForce GTX от следващо поколение.

 

Компанията съобщи за два варианта на новото фирмено въздушно охлаждане с имена iChill X3 и iChill X4. В първия случай се използват три 92-милиметрови вентилатора с ниско ниво на шум. При втората модификация, към тези три вентилатора е добавен четвърти 50-милиметров вентилатор, който е поставен напречно на печатната платка. По този начин обдухването на чиповете е много по-добро, топлината се извежда по-ефективно и охлаждането е значително по-добро.

Останалата част на охлаждането предвижда използването на топлинни тръби и алуминиев радиатор със 123 ядра.

 

Новото въздушно охлаждане ще се използва във видеокартите, проектирани от самата Inno3D. Тези графични карти ще имат и задна метална пластина за усилване здравината на конструкцията и индикатор на натоварването, който ще показва текущото състояние на видеокартата.

“Отделянето на много топлина е типично за видеокартите от висок клас, но ние намерихме начин да оптимизираме и подобрим въздушното охлаждане по такъв начин, че да не оскъпяваме продукта” – каза Кен Уонг, продуктов мениджър на Inno3D.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

1 коментар за "Inno3D представи нова по-ефективна система за охлаждане на видеокартите от ново поколение"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
wpDiscuz