Integral представиха Crypto SSD

0
31

Компанията предлагаща решения за съхранение на данни и карти памет Integral разкри най-новият си продукт, Crypto SSD, техният първи SSD-диск, който предлага 256-битово хардуерно криптиране. Компанията твърди, че новите дискове са нискоенергоемки и безшумни, първоначалното им зареждане е бързо и са високо надеждни що се отнася до устойчивост на удари или друга механична повреда.

Системата за сигурност на Crypto SSD е независима от BIOS-а, а потребителят има достъп до диска и информацията на него едва след въвеждането на парола съставена от 8 до 16 знака, съдържаща комбинация от букви и цифри.

В случай на brute force-атака за разкриване на паролата и провал за това, след предварително установен брой опити за въвеждане на парола, цялата криптирана информация, съхранявана на устройството бива заличена. Както информацията, така и ключовете за шифроването и биват изтрити и устройството се рестартира. Нещо повече, след като бива криптирано устройството, то не може да бъде клонирано.

Програмата с която се управлява устройството – SSDLock – притежава интуитивен многоезичен (13 езика) интерфейс и с нейна помощ може да се зададат различни настройки на устройството, като например, опитите за въвеждане на правилна парола – между 6 и 20 опита. Една от другите възможности е задаването на master-парола и потребителска парола, като първата може да бъде зададена, за да може да бъде спасена информацията, ако потребителя си забрави паролата.

За разлика от други дискове, където дисковата сигнатура е предварително зададена от производителя, при Crypto SSD, благодарение на програмата SSDLock се дава възможността на администратора на устройството да зададе уникална сигнатура, или такава, която е валидна за определена компания. Това улеснява много установяването и управлението на многоцелеви решения за сигурност при които само определени компютри и устройства имат достъп до мрежата, или в случаите в които администраторите искат да ограничат достъпа на някои потребители до информацията и програмите на компанията.

Дисковете се предлагат в няколко варианта, според капацитета си за съхранение на информация -32, 64, 128 и 256-гигабайтови версии.

Устройствата са съвместими с Microsoft Windows XP, Microsoft Windows Vista и Microsoft Windows 7.

Технически характеристики:

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари