Intel активно работи върху сървърните процесори Cascade Lake-AP

1
300

Intel публикува информация относно подготвяните за пазара сървърни процесори Cascade Lake-AP (Advanced Performance). Въпреки упреците към AMD за използването на няколко кристала под капачката на чиповете EPYC, в своите нови процесори Intel също ще използва няколко кристала. По този начин физическите ядра в процесорите на Intel ще достигнат 48 броя.

Детайлните технически характеристики на процесорите Cascade Lake-AP ще бъдат обявени през първото тримесечие на следващата година. Засега е известно, че флагманските чипове с 48 ядра и поддръжка на Hyper-Threading, ще поддържат 12-канален режим на работа с DDR4 оперативна памет. Няма да се допускат конфигурации с два сокета. Според предварителна информация, под капачката на тези процесори ще има два полупроводникови кристала, обменящи информация чрез Ultra Path Interconnect (UPI) шината.

Според собствените тестове на Intel, флагманът на новите сървърни процесори демонстрира 3,4 пъти по-високо бързодействие в Linpack в сравнение с AMD EPYC 7601 (32 ядра/64 потока, 2,2-3,2 GHz), излязъл още миналата година.

Освен това, сървърните чипове Cascade Lake-AP трябва да имат нов сокет. Очаква се това да бъде огромният LGA5903. Процесорите Intel Cascade Lake-AP са планирани да излязат на пазара през лятото на 2019 година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари