Intel анонсира помощна програма за автоматичен овърклок

2
512

Освен централния процесор Core i9-9900KS (Special Edition), в рамките на голямото изложение Computex 2019 в Тайпе Intel анонсира програмен инструмент за автоматичен овърклок носещ името Performance Maximizer.

С помощта на този софтуерен инструмент притежателите на процесори Coffee Lake Refresh от 9-то поколение (Intel Core i9-9900K, i9-9900KF, i7-9700K, i7-9700KF, i5-9600K и i9-9600KF) вече няма да се налага да задълбочено да вникват в тънкостите на настройката на UEFI за постигането на оптимален овърклок на тези чипове.

В операционната система Windows същият оптимален ефект може да бъде постигнат с помощта на новата апликация само с два-три клика на компютърната мишка. Да напомним, че подобни помощни програми имат AMD (Ryzen Master за процесорите) и Nvidia (OC Scanner за графичните карти).

По време на демонстрацията, програмата на Intel автоматично увеличи честотата на турбо режима на процесора Core i7-9700K за всички негови ядра от 4,6 GHz на 5,2 GHz. Работата на Performance Maximizer не се прекратява – помощната програма работи във фонов режим и следи всички параметри на компютърната система, като при необходимост допълнително коригира напрежението и честотата на централния процесор.

Помощната програма Performance Maximizer на Intel ще стане достъпна за потребителите през месец юни тази година. Вероятно нейната функционалност ще бъде разширена с излизането на нови процесори от страна на процесорния гигант.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Антон
Антон

Сигурно и софтуерно ги охлажда 😀

Radical Vision
Radical Vision

Те да измислят тия дебили от интел автоматична система за гасене на пожари, че после ще ги съдят хората иначе…