10.8 C
София

Intel анонсира SoC Atom P5900 за 5G сферата

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Заедно с новите процесори Xeon Scalable компанията Intel представи и системата върху чипа Atom P5900, предназначена за работа в 5G сектора, в безжичните базови станции и други подобни устройства.

Чипът се произвежда чрез 10 нанометров технологичен процес и включва икономични процесорни ядра с архитектура Tremont (фамилия Snow Ridge), съответните контролери на памет и периферия, както и модули за ускоряване на мрежовите функции, включително и интегрираната обработка на мрежовите пакети.

Intel добавя, че новата архитектура е с 30% по-бърза от предишната Goldmont Plus при еднаква тактова честота и еднопоточна работа. Общият ръст на производителността при комплексните задачи достига 80%. Освен това, някои модификации на чиповете Tremont за първи път в историята на процесорите Atom ще имат кеш памет от трето ниво.

Процесорният гигант каза още, че базовите станции с процесорите Atom P5900 ще започнат да се внедряват в 5G инфраструктурата още от тази година. Вече са сключени договори с компаниите Ericsson, Nokia и ZTE и корпорацията се надява да окаже бързо, но продължително влияние на този пазарен сегмент.

Корпорацията представи и новото FPGA решение Diamond Mesa с почти двойно по-голяма производителност от предишния модел и едновременно с това, с 50% по-ниска консумация на енергия. Анонсиран бе и мрежовия адаптер Intel Ethernet 700, който е първото 5G решение на корпорацията от подобен тип.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини