Intel възлагат надежди на третото поколение ултрабуци

0
25

Ултрабуците имат всички качества да се превърнат в хитов продукт – малко тегло, добър дизайн и висока производителност. Въпреки това, високата им цена все още представлява голяма пречка за потенциалните им купувачи. Intel бяха възложили големи надежди на последното си поколение процесори Ivy Bridge, сигурни, че те популяризират ултрабуците и ще им осигурят поне 40% дял от общия пазар за преносими компютри.

Това не се случи. В момента ултрабуците заемат само около 10% от пазара. Intel обаче са твърдо решени да преследват целта си. Сега те се надяват, че процесорите Haswell ще осигурят на тънките компютри 40% от общия пазар. Новият чип ще бъде пуснат на пазара в началото на второто тримесечие на 2013 година.

Haswell ще е по-евтин от Ivy Bridge, но ще се отличава с по-висока производителност. Ако добавим към тези показатели прогнозата, че до средата на 2013 година Windows 8 ще е станала стандарт на пазара за компютри, то бихме могли да се съгласим, че целта на Intel е постижима. Разбира се, за изпълняването й са необходими поне няколко фактора, които няма как да се предвидят на този етап.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари