Intel готви нови Ivy Bridge чипове за таблети

0
24

Някъде преди края на изложението CES Intel ще представят нова версия на процесорите си Ivy Bridge, създадени специално за интегриране в таблети. 10-ватовите чипове ще са малко по-бавни от стандартните 17-ватови модели използвани в повечето ултрабуци, но ще позволят производството на по-тънки, по-енергийноефективни и в същото време по-мощни таблети.

По всяка вероятност новите процесори Ivy Bridge ще бъдат използвани в нови модели таблети с Windows 8. Според специалистите, 10-ватовите процесори ще са междинното ниво между Ivy Bridge и чиповете Haswell, които ще бъдат представени до средата на 2013 година. На този етап обаче е прекалено рано да се каже дали тези процесори ще доведат до създаването на таблети чувствително по-различни от тези, които са на пазара в момента.

Haswell би трябвало да са много по-енергийноефективни от Ivy Bridge и, следователно, да могат да се използват и в таблети. Освен това, чиповете ще позволяват на компютърната система да превключва много бързо от режим на работа в режим на почивка и обратно. По този начин допълнително ще се намали потреблението на енергия и ще се намали размера на чиповете, които производителите на компютри трябва да вграждат в платките.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари