Intel дава повече информация за бъдещите си процесори

3
4

Intel представи малко повече информация около плановете си за близките няколко години. Компанията се надява до края на годината да пусне първите Penryn процесори. Те ще работят на честоти от над 3 GHz, 1600 MHz FSB, като ще разполагат с увеличен L2 кеш – 6 MB за двуядрените и 12 MB за четириядрените процесори. Компанията представи и детайли около Nehalem архитектура. Тя ще поддържа до 8 ядра в един процесор, като има голяма вероятност да интегрира в себе си графичен чип, както и контролер на паметта. Ядрата ще бъдат свързани с бърза връзка помежду си и с контролера за паметта чрез т.нар „point-to-point“ технология, която ще даде допълнителна бързина и мощност на процесорите. Също, както Penryn, Nehalem процесорите ще бъдат разработени чрез 45-нанометровата технология. Първите прототипи от тази серия се очаква да бъдат произведени в началото на 2008 година.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
DeathSpreadeRhattamottoviv1111 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
DeathSpreadeR
DeathSpreadeR

Все добри новини :clap:

hattamotto
hattamotto

Паживьом, па увидим, както казват братушките. Добри новини за пазара, само че ако няма отговор от АМД може и да се стигне до небесни цени на продуктите им…..

viv1111
viv1111

Ами, че защо ще трябва да давам още пари за тази новост? Аз и сега безпроблемно си слушам музика, гледам филми, разигравам най-сложните игри, говоря си и се виждам с тия отсреща по Skype или VoIP-а? Или, може би, това е необходимо, за да мога да ползвам тъпата VISTA на BG? Всъщност, аз от половин година съм на LINUX и тия новости не са ми необходими, поне за сега. Ако разбира се, подопечните на BG фирми и компании са решили да пуснат нещо ново без голямото желание съвсем да ми изпразнят джоба, бих отделин нещичко и за BG.