Intel е готова да даде на AMD не повече от 20% от пазара на сървърните процесори

5
1052
Процесорите AMD Ryzen през последната година добре ще подпомогнат пазара на десктопните CPU. Така ще заставят Intel да засили броя на физическите ядра в решенията както за масово, така и за HEDT-платформите. Към момента, чипмейкърът се подготвят за упорита борба за сървърния сегмент. Той в момента е почти изцяло собственост на „синия гигант“.

Както каза главният изпълнителен директор на Intel Брайън Кржанич, в неотдавнашно интервю, корпорацията признава, че през втората половина на годината, AMD чрез процесорите EPYC може да подобри своите позиции в сървърния сегмент. Въпреки това чипмейкърът ще се опита да отдаде на „червените“ не повече от 15-20% от този пазар.

Имайте предвид, че през изминалото тримесечие, подразделението Intel Data Center Group е продало продукти на стойност 5,2 милиарда щатски долара. За сравнение, общите приходи на Advanced Micro Devices за същите три месеца са $1,65 милиарда. А ръстът на сървърния пазарен дял до 15%, трябва да подсили финансовото здраве „на червения“ чипмейкър.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
1 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
Еморобот съмassaКольо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Интел инсайд, идиот аутсайд. Бът АМД сами ще си вземат пазара, не е нужно Интел да им го дава.

assa
assa

Процесорите на AMD са двойно по-евтини, така че са продали много повече процесори от 20 и няколко процента.

Емо
Емо

Амд имаха добри видеопроцесори, но паскал ги утрепа. Дано скоро изкарат нещо читаво.. За десктоп и сървър не стават за сега..

робот съм
робот съм

Проблема не е че АМД нестават за десктоп или сървър, проблема е че търговците имат таргети за продажба на интел, които ако изпълнят получават по-голяма отстъпка от доставната цена и съответно имат по-голяма печалба. Работя в тази сфера и на колегите като им се спомене за райзен почват едни полемики как райзен бил нов процесор ималко какво да се оправя по него, проблеми щял да създава, софтуерите нямалко да са съвместими и какви ли още не глупости само и само да се продаде интел и да се изпълни таргета за отстъпка. Таа затова интел са с голям пазарен дял а… Виж още »

Емо
Емо

Е защо го гонят този таргет, като АМД ще дадат по-добра цена и без таргет?
На АМД процесора сигурно е хубав, ама колко да е хубав като за сега не се вижда много да се ползва от големите производители, че и аз го харесвам уж по тестове, но предпочитам да не ми е в ПЦто 🙂