Intel е обезпокоен от това, че потребителите все по-рядко подменят компютрите си

10
70

Генералният директор на Intel Брайън Кржанич обезпокоен от факта, че цикъла за пълно обновяване на персоналните компютри се е увеличил от четири на почти шест години. “Към днешен ден е много по-лесно да си смениш смартфона с нов, отколкото да си купиш нов персонален компютър. Трябва да решим този проблем”. цитира думите на топ-мениджъра известният уеб-портал PCWorld.

Intel ще положи още по-големи усилия и ще представи няколко перспективни иновации, които ще накарат хората по-лесно и съответно, по-бързо да обновяват хардуера на своите компютри, както и самите компютри. Intel счита, че една от причините за увеличение на цикъла за обновяване е операционната система Windows 10, която добре работи и със старите процесори на Intel от фамилията Sandy Bridge, излезли на пазара още преди 5 години.

Главният аналитик на Technalysis Research Боб О’Донъл отбеляза, че на много потребители е достатъчен стария компютър, който използват за излизане в Глобалната мрежа, за посещаване на социалните мрежи, за електронната поща и за гледане на филми. Освен това, потребителите предпочитат да сменят някои от компонентите на PC-то – да заменят хард-диска с SSD, да поставят по-добра видеокарта и да поставят още RAM памет, отколкото да купуват нова система

Геймърите са отделно от всичко това и обновяват своите компютри на година – година и половина, а преходът към 4К и VR се очаква да ускори този процес.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

10 коментара за "Intel е обезпокоен от това, че потребителите все по-рядко подменят компютрите си"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка