Intel започва използването на технологията VESA Adaptive-Sync

0
380

Още през 2015 година Дейвид Блайт (David Blythe), тогава водещ специалист на Intel в областта на графиката, обяви за плановете на компанията да внедри поддръжката на технологията за синхронизация на изображения VESA Adaptive-Sync. Да си припомним, че тя е част от стандарта DisplayPort, още от версия 1.2а. Всъщност това е отворена и безплатна версия на AMD FreeSync.

Оттогава корпорацията не е правила никакви по-съществени промени в своята графична архитектура. А в десктоп процесорите Coffee Lake се използват на практика същите графични ядра, познати от чиповете Skylake, излезли преди три години.

Но сега Intel най-сериозно се е заел с разработката на нови графични решения и възнамерява да представи отделна външна видеокарта през 2020 година.

В разговор с Reddit потребител, Крис Хук (Chris Hook), който отговаря в Intel за маркетинга на външната дискретната графика и визуалните технологии, потвърди плановете за реализирането на технологията VESA Adaptive-Sync в новите графични решения.

Adaptive-Sync е съвсем логична стъпка за Intel. Първо, няма да се налага разработването на нова технология за синхронизация на обновяването на изображението с кадровата честота. Второ, новите графични процесори на Intel ще могат да се използват с широкия спектър Adaptive-Sync/FreeSyn съвместими дисплеи, предлагани на пазара.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари