Intel почти едновременно с AMD представи на пазара новия процесор Core i3-8130U. За разлика от наличните по-достъпни решения от фамилията Kaby Lake Refresh, новият чип разполага само с две физически ядра и е подходящ за използване в ултрабуците и устройствата от типа две-в-едно.

Новият двуядрен процесор е с микроархитектура Kaby Lake, поддържа технологията Hyper-Threading и се произвежда чрез 14 нанометров технологичен процес. Тактовата честота на чипа Core i3-8130U е от 2,2 do 3,4 GHz в турбо режим. Новата система-върху-чипа на Intel включва двуканален контролер на LPDDR3-2133 и DDR4-2400 оперативна памет с максимален капацитет 32 GB, 4 MB кеш памет от трето ниво и графичния ускорител Intel UHD 620. Разсейваната топлина е около 15 W, но е възможно нейното ограничаване до 10 W.

Вече се приемат предварителните поръчки за закупуването на процесора Intel Core i3-8130U при цена $281. Този процесор се предлага единствено на производителите на различни компютърни устройства и няма да се продава на дребно в магазините.

Всички очакват Intel най-после да предложи на пазара 10 nm процесори от фамилията Cannon Lake, масовите доставки на които очакваме още от края на миналата година.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
тия ,ония
тия ,ония

Забравили сте нещо много важно : + Meltdown ,Spectre 1,2 😀