Intel заяви, че неговите мобилни процесори са по-подходящи за игри от AMD Ryzen

8
1278

На фона на новата криптовалутна треска, когато сглобяването на персонален компютър за някаква разумна сума е на практика нереално, много потребители започнаха да обръщат повече внимание на лаптопите. Това е съвсем логично, понеже към днешен ден на цената на една видеокарта Nvidia GeForce RTX 3080 може да се купи мощен лаптоп, който може да подкара всички по-нови игри при максимални настройки на графиката.

Ето защо, съвсем не е за учудване, че главният стратег на Intel Райън Шраут публикува в своята Twitter страница интересно сравнение на двата бързи 8-ядрени процесора Core i7-10870H и AMD Ryzen 7 5800H. И двата чипа имат TDP 45 W, като първият се базира на остарялата вече архитектура Skylake, а вторият на Zen 3. И при двата процесора е използвана видеокартата Nvidia GeForce RTX 3070 с температурен коефициент 95 W.

В представената графика можем да видим, че при две от избраните 11 игри резултатите на двата процесора са еднакви, а в 9 от тези заглавия чипът на Intel е по-бърз средно с 10%. Освен това Шраут намекна, че Intel скоро ще представи на пазара 8-ядрените 45 W процесори Core от 11-то поколение (Tiger Lake, серията Н), които би трябвало да са още по-бързи в игрите заради новата архитектура.

Засега AMD няма какво да отговори на тези твърдения, понеже мобилните решения с архитектура Zen 3 излязоха преди няколко месеца, а чиповете с архитектура Zen 4 и Ryzen 6000 можем да очакваме към края на годината.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари