За утре е планирано излизането на пазара на първите десктоп процесори Intel Coffee Lake. За първи път в масова процесорна платформа на Intel се появяват 6-ядрени чипове, способни да обработват 12 потока едновременно.

Но изглежда, че всички, които искат десктоп компютри с новите процесори, ще трябва да изчакат. Уеб-порталът SweClockers съобщи, че процесорният гигант не е успял да осигури на партньорските ритейлъри необходимите складови запаси от нови чипове, а проблемът с дефицита на новите десктоп процесори ще стане актуален още през следващите 2-3 месеца.

Уеб-порталът е получил тази информация от шведските ритейлъри, които са споделили, че на датата на официалното излизане на новите процесори на пазара, в магазините ще има съвсем малки количества от новите чипове. Ситуацията ще продължи при сегашния и през следващия месец. Масовата поява на новите процесори може да се очаква в началото на 2018 година.

Според шведите, основната причина за подобно развитие на събитията е стремежът на Intel възможно най-бързо да предложи на пазара новата фамилия десктоп процесори. Да си припомним, че първоначалните планове бяха Intel Coffee Lake да излязат на пазара през първото тримесечие на 2018 година, но корпорацията ускори нещата.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за