Intel изземва от магазините процесора Xeon E-2274G заради слабия охладител

5
619

Миналата седмица Intel уведоми своите партньори и по-големите ритейлъри, че изземва процесора Xeon E-2274G от магазините. Това се отнася само за версията на чипа, която се продава заедно с процесорно охлаждане. Оказа се, че охладителят от комплекта не се справя с охлаждането на процесора. Сега вече чипът Xeon E-2274G ще се продава само като tray вариант – тоест, без охладител в комплекта.

Процесорът Intel Xeon E-2274G се произвежда чрез 14 нанометров технологичен процес и се базира на архитектурата Coffee Lake. Той разполага с 8 MB кеш памет, интегрирания графичен ускорител UHD Graphics P630 и четири процесорни ядра с поддръжката на технологията Hyper-Threading. Чипът работи с тактова честота 4,0 GHz, която достига 4,9 GHz в режим на автоматичен динамичен овърклок. Температурният коефициент TDP е на ниво 83 W.

В комплекта към процесора Intel Xeon E-2274G процесорният гигант е поставил охладителната система E97378-003, която от дълги години се поставя в комплекта процесори с блокирани множители. Според спецификациите, тази охладителна система е подходяща за процесори с температурен коефициент до 95 W. Но неотдавна Intel направи промени в начина на пресмятане на TDP и това доведе до възникването на този казус.

Да си припомним, че серията Intel Xeon E-2200 включва 12 процесора с от 4 до 8 ядра. Флагманът Xeon E-2282G разполага с 8х процесорни ядра с поддръжката на Hyper-Threading и работещи с тактова честота от 3,7 до 5,0 GHz в режим Turbo Boost.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Шо скоро щото AMD Epyc избърса пода с тия печки Xeon..

Xeon
Xeon

Tея пък от интел 100 сокета смениха от 775 и все тоя мизерен охладител пробутват. Не стига че и шумен, а и никаква работа не върши.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Ми то боксовите охладители на интел са хубави колкото и процесорите им…

dsaa
dsaa

До 4 ядра си работи ок, на 6 ядра започва да вдига доста, когато се играе и да стига до 80 през лятото. Аз моя го смених заради шума, не толкова заради температурата. Между другото в голям бг магазин струваше 12лв, вероятно това нещо се произвежда за 2-3лв.
Като цяло бих сменил всеки охладител, който идва с процесора, всичките са шумни.

Радо
Радо

Вентилаторите на новите Ryzen-и почти не се чуват.