Intel изоставя Pentium, на мода е Core 2 Duo

3
8

Intel реши да изостави дългогодишната си марка процесори Penitum и да брандира новите си продукти с наименованието “Core 2 Duo”. Новото поколение процесори за дома и офиса с кодовото име “Conroe” и процесорите за преносими компютри “Merom” вече ще имат общо име и то ще бъде “Core 2 Duo”. Клиентите ще различават процесорите с помощта на техния последователен номер.

От Intel все още не са обявили цифрите, но други източници твърдят, че чиповете за преносимите компютри ще се предлагат като серия T5000 (с 2 мегабайта L2 кеш памет) и като серия T7000 (с 4 мегабайта L2 кеш памет). Процесорите за дома и офиса ще бъдат също в 2 серии – E4000 (FSB800) и E6000 (FSB1066). Буквите в спецификациите дават информация за енергийната мощност, с която работят CPU-тата (TDP – thermal design power). Т се използва за диапазона от 25-49 вата мощност, а Е за над 50 вата.

Новото име на процесорите продължава историята на бранда Core, който бе представен с началото на линията мобилни процесори “Core Duo” през януари тази година. Според Intel “Core 2” е знак за второто поколение в Core технологията.

Източник: nameri.bg

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
2 Автори на коментарите
CoMMeRCiAlMelmak ®DarkWalker Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
CoMMeRCiAl
CoMMeRCiAl

Интересно …. :bye: :bye: :bye: Pentium, It was nice to use u 🙂

Melmak ®
Melmak ®

О, да това име определено направи голяма част от съвременната история 🙂 .

DarkWalker
DarkWalker

Абе ползвам AMD откакто се помня, обаче без Pentium няма да е същото. Доста история има, защо трябва да я прекратяват :help: