Intel изоставя Pentium, на мода е Core 2 Duo

3
18

Intel реши да изостави дългогодишната си марка процесори Penitum и да брандира новите си продукти с наименованието “Core 2 Duo”. Новото поколение процесори за дома и офиса с кодовото име “Conroe” и процесорите за преносими компютри “Merom” вече ще имат общо име и то ще бъде “Core 2 Duo”. Клиентите ще различават процесорите с помощта на техния последователен номер.

От Intel все още не са обявили цифрите, но други източници твърдят, че чиповете за преносимите компютри ще се предлагат като серия T5000 (с 2 мегабайта L2 кеш памет) и като серия T7000 (с 4 мегабайта L2 кеш памет). Процесорите за дома и офиса ще бъдат също в 2 серии – E4000 (FSB800) и E6000 (FSB1066). Буквите в спецификациите дават информация за енергийната мощност, с която работят CPU-тата (TDP – thermal design power). Т се използва за диапазона от 25-49 вата мощност, а Е за над 50 вата.

Новото име на процесорите продължава историята на бранда Core, който бе представен с началото на линията мобилни процесори “Core Duo” през януари тази година. Според Intel “Core 2” е знак за второто поколение в Core технологията.

Източник: nameri.bg

СПОДЕЛИ
Предишна новина7-Zip 4.41 Beta
Следваща новинаVisualRoute 2006 10.0j

Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com – най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

3 коментара за "Intel изоставя Pentium, на мода е Core 2 Duo"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка