fbpx
-0.9 C
София

Intel има тайна лаборатория за тестване на стари процесори и остарял хардуер

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

The Wall Street Journal съобщи, че Intel има тайна лаборатория на територията на Коста Рика. Там се съхраняват хиляди екземпляри остаряло оборудване, както и отделни компоненти, най-вече централни процесори.

Задачата на лабораторията е съвсем опростена. Това е склад за стари процесори и други продукти на Intel, които са необходими за провеждането на някои специализирани тестове с участието на тези вече доста стари процесори (и други компоненти). Такава необходимост възниква, например, когато се открие уязвимост в процесорите и Intel и трябва да определи кои процесори са засегнати от нея и кои не са.

Служителите от тази лаборатория споделиха, че преди време те обикновено са закупували тази техника от eBay, понеже Intel не е имал подобен склад. Идеята за изграждането на подобна лаборатория е възникнала през 2018 година, а през втората половина на 2019-та е започнала нейната редовна работа.

Лабораторията разполага с около 3000 екземпляра на на различен хардуер и софтуер на възраст до 10 години. През следващата година процесорният гигант възнамерява да складира 6000 бройки на свой стар хардуер, като за тази цел площта на лабораторията ще бъде увеличена. 

Лабораторията се счита за тайна, понеже там се извършват специфични тестове на процесорите, резултатите от които не се публикуват. Тя работи в режим 24/7 и в нея обикновено се намират 25 специалиста.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини