Intel инвестира $11 милиарда в своя израелски клон

0
537

Миналия месец Intel заяви, че възнамерява да разшири своите производствени мощности в САЩ, Ирландия и Израел с цел допълнителна диверсификация на своя обширен бизнес. Сега се появиха нови подробности за инвестициите в израелския клон на Intel. Компанията възнамерява да инвестира $11 милиарда, което е най-голямата сума в цялата инвестиционна история на Израел.

Министърът на финансите на Израел Моше Кахлон (Moshe Kahlon) каза в началото на седмицата, че „Ръководството на Intel сподели своето решение да инвестира още 40 милиарда шекела в Израел, което е безпрецедентно решение. Очакваме, че то ще разкрие хиляди работни места в южната част на страната. Правителството на Израел ще участва с 9% ($1 милиард). В крайна сметка, 91% от инвестицията ще остане тук„. Освен това, министърът заяви, че големият процент на самоучастие е решаващ за съвместната работа. По този начин Израел ще може по-ефективно да се конкурира за инвестициите на Intel в сравнение с другите държави, като например Ирландия.

По този начин Intel продължава модернизацията и разширяването на своето производство в град Кирят Гат. Миналата година процесорният гигант инвестира около $5 милиарда в същия промишлен комплекс, а сега е готов да инвестира много повече. Към днешен ден в израелския отдел на Intel работят около 13 000 души. Миналата година Intel експортира от Израел продукция за около $4 милиарда.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за