10.8 C
София

Intel каза, че не трябва да съдим за процесорите по резултатите в тестовете

Най-четени

Неотдавна главният изпълнителен директор на Intel изрази разсъжденията си за това как компютърната индустрия е прекалено фокусирана в оценяването по референтните числа и би трябвало когато оценяваме даден хардуер да се обмислят по-широките ползи, които предлага той. Сега директорът отново подчертава това свое схващане, като каза, че за процесорите на Intel не трябва да се съди само по резултатите в бенчмарковете, които напоследък валят от мелницата на слухове и предварителна изтекла информация, а да се помисли повече за реалните предимства, които те носят.

Коментарите на Боб Суон бяха предадени във видеоклип озаглавен като „Съобщение до Computex“, който беше качен в YouTube.

Суон твърди, че процесорите от поколението Tiger Lake от мобилното поколение на Intel ще пристигнат в средата на 2020 г. или по-късно през лятото, което означава, че можем да ги очакваме или до края на този месец, или ако не, то най-късно през юли и август. Разбира се, тук става въпрос за официалното представяне на следващата серия мобилни процесори. Реалната наличност на лаптопите работещи с тях ще тръгне по магазините навярно ще тръгне по-късно.

Главният изпълнителен директор предизвика някои спорове с коментара си, че тези процесори от 11-то поколение Tiger Lake ще „бетонират позицията на Intel като безспорен лидер в мобилните изчисления и компютърните иновации“.

Какво означава това?

Очевидно, предвид огромния напредък, който AMD направи с най-новите си мобилни процесори Ryzen 4000, които сега предлагат много примамливи възможности, висока производителност и изключителна оптимизация на енергийния разход и излъчваната топлина, изявлението на Суон ни кара да се замислим, какво ли наистина ще представи Intel и какви козове има компанията в ръкава си, за да е толкова краен в изказванията си Суон.

Разбира се, Intel все още наистина доминира на пазара на лаптопи, като по-голямата част от преносимите компютри на пазара в момента още дълго време ще работят с процесор на Intel под капака. Така че тук в твърдението на Суон определено има резон. Не можем да бъдем толкова категорични обаче когато става въпрос за иновациите, тъй като определено всеки, който следи пазара на хардуер днес, би се замислил дали AMD не заслужава да носи тази титла, предвид ударното преобръщане на пазара, което всяко ново поколение в настолния и мобилния клас предизвиква.

Може би изпълнителният директор на Intel наистина готви изненада с навлизането на Tiger Lake – в края на краищата чухме, че предстоящите чипове за лаптопи са готови да осигурят доста по-висока производителност спрямо 10-тото поколение Ice Lake, поне според слуховата информацията. Със сигурност Xe интегрираната графика също ще бъде сериозен тласък и два пъти по-голямо увеличение в мощността от предишното поколение, което стана ясно от наскоро изтекли резултати.

Абонирай се
Извести ме за
guest
21 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини