Intel навлизат на телевизионния пазар

4
23

В тайванската преса се появиха сведения,че Intel възнамеряват да разработват софтуер за интелигентни телевизори. Сред компаниите, които ще произвеждат хардуера, ще са HP, Lenovo, Quanta Computer и Compal Electronics, твърди се в доклада. Готовите продукти се очакват на пазара още тази година.

Intel от доста време насам се опитват да се сдобият с присъствие на пазара за телевизори. От седем години насам съвместно с партньорите си те разработват продукти като IPTV приемници, енергийно-ефективни процесори за свързани към Мрежата медийни плейъри, интерактивни телевизори и продукти с Google TV. Новите им интелигентни телевизори не просто ще комбинират компютъра с телевизора, но ще предложат неща като усъвършенстван потребителски интерфейс и системи за разпознаване на глас, жестове и лица.

Отделно от това, компанията ще предложи на американския пазар сет топ приемник, който ще позволи на потребителите да комбинират кабелната телевизия със стрийминг услугите. По всяка вероятност Intel ще представят точно този продукт на CES. Дали обаче приемникът ще бъде пуснат на международния пазар, не е ясно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари