Intel наистина отлага излизането на 10 nm процесори Ice Lake-SP

0
599

По време на конференцията, на която бяха обявени финансовите резултати от третото тримесечие на тази година Intel обяви, че ще се наложи да отложи излизането и продажбите на 10 nm сървърни процесори Ice Lake-SP за първото тримесечие на 2021 година. Преди това тази информация бе на ниво слухове, но сега бе официално потвърдена.

На практика това е третото отлагане на сървърните чипове Ice Lake-SP, които според първоначалните планове на Intel, трябваше да излязат още през 2019 година. Но след това тяхното представяне бе отложено за второто тримесечие, а след това за края на тази година. И ето че сега Intel обещава да осигури достъпните 10 nm процесори Ice Lake-SP за първото тримесечие на 2021 година. Разбира се, няма гаранция, че излизането на тези чипове няма да бъде отложено отново.

‘Ние и нашите клиенти се радваме на предстоящото излизане на нашите продукти Xeon Scalable от 3-то поколение – Ice Lake-SP’ – заяви Боб Суон, генералния директор на Intel по време на проведеното обсъждане на финансовите резултати с аналитиците и инвеститорите. ‘Ние се фокусираме да предложим инженерните образци към края на тази година, а през първото тримесечие на 2021-ва те вече трябва да излязат на пазара.

Въпреки готовността вече да използва  третата итерация (SuperFin) на своя 10 нанометров технологичен процес, Intel все още има големи проблеми. Засега корпорацията може да произвежда само мобилни 10 nm процесори, докато пред десктоп и сървърните процесори има още дълъг път.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари