Intel намали цените на някои от флагманските си процесори

4
1488

Intel значително свали цените на някои от своите последни поколения флагмански процесори, като чиповете от 9-то поколение Coffee Lake Refresh. Намаляването на цените засега е отразено от търговците на потребителска електроника на дребно в САЩ и Великобритания, като от промяната е засегнат и един от най-скъпите процесори на компанията 9900K, като при него намалението достига до 50 щатски долара надолу от досегашната му цена.

Промяната в цените беше забелязана първоначално от популярния технологичен портал Tom’s Hardware, като журналисти от портала освен онлайн магазините, са обиколили и някои от физическите магазини за търговия с компютърни компоненти на дребно в САЩ и са констатирали намалението. След това са се свързали с Intel с искане за допълнителен коментар, откъдето прес центъра е отговорил следното:

„Намаляването на цените на чиповете е един от начините, по които ние работим с нашите партньори, за да продължим да подкрепяме силното търсене на пазара на високопроизводителни процесори в сегмента „Направи си сам“. Под последното, вероятно се разбира продажбата на компоненти за самостоятелно сглобяване на компютърната система от потребителя.

С други думи, Intel потвърждава, че това е част от маркетинговата стратегия, като изглежда, че от най-голямо намаление ще се възползват потребителите, насочили се към процесори с отключен множител (така известните „К“ модели) от 9-то поколение.

Сред тях влиза и мощният флагман Core i9-9900K – 8-ядрен, 16 – нишков процесор, с възможност за максимално увеличаване на честотата до 5 GHz, който все още е считан за отличен геймърски модел, с голяма изчислителна мощност, който досега се продаваше на цена варираща между 480 и 490 щатски долара в Amazon, но вече цената му е паднала до 436 $.

В Обединеното кралство също се откриват подобни големи намаления в цената, като търговецът на дребно Overlockers UK е намалил цената на 9900K от 450 до 400 британски лири, а в Amazon процесора се продава за £ 398.

Core i7-9700K също има промяна в препоръчителната цена за продажба на дребно, като във версията на Amazon за САЩ вече е 340 щатски долара, а доскоро варираше между 375 и 385 $.

По същия начин в Обединеното кралство Amazon е свалил 9700K до 313 паунда, а Overlockers го има на £ 315 (докато чипът преди това е бил на £ 380, така че това наистина е голяма оферта).

Тези, които искат да похарчат по-малко пари за нов процесор, без съмнение ще се зарадват да чуят, че по-достъпният Core i5-9600K на Intel, който обикновено се предлага на препоръчителна цена от едва над 260 долара в САЩ, в момента се продава на 195 долара, въпреки че цената му наскоро беше 230 долара. Намалението засяга цената на чипа в Amazon за почти всички валути и региони. Така, макар и поевтиняването на глобално ниво да не окаже влияние върху цените при местните търговци, все пак можете да се използвате от изгодната сделка, поръчвайки процесора от международен сайт за търговия на дребно.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари